Leasingul financiar a urcat cu 22% la sase luni, la 663 mil.

Data publicarii: 05-09-2011 | Finante-Banci

Leasingul financiar a revenit pe crestere datorita cererii mai mari de finantare din partea firmelor care isi extind capacitatile de productie. Finantarile pentru autovehicule cresc cu pasi marunti, iar imobiliarele se prabusesc. 

Companiile de leasing au acordat in primul semestru finantari de 663 mil. euro, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, avansul fiind sustinut de achizitiile de echipamente, potrivit datelor Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania.

Cresterea pietei din primul semestru se datoreaza in mare masura finantarilor de echipamente, afacerile pe acest segment avansand cu aproape 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 184 mil. euro. Ponderea finan-tarilor de echipamente a urcat la 28% din total dupa primele sase luni, comparativ cu 20% in aceeasi perioada a anului trecut.

"Primele sase luni au decurs conform asteptarilor. Cresterea a fost mai mare pe partea de echipamente pentru productie deoarece multe companii au reluat investitiile amanate anterior. Finantarile de autovehicule sunt strans legate de consum si de aceea au avut o evolutie mai slaba", comenteaza Bogdan Speteanu, directorul executiv al BCR Leasing.

Integral in Ziarul Financiar