Isarescu: Cu bani multi oricine poate sa faca, treaba e sa faci cu bani putini

Data publicarii: 06-09-2011 | Economie

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca o crestere economica nu se poate realiza doar daca "dai mai multi bani in economie" si ca, pentru o crestere economica sanatoasa, trebuie asigurata, in principal, stabilitatea preturilor. 

"Nu inseamna ca daca dai mai multi bani in economie ai crestere economica. Foarte triviala chestiunea. E ca atunci cand vorbesti cu fiul tau si vrea mai multi bani. 'Dar ce faci cu ei ?' 'Fac asta si asta'. 'Incearca sa faci cu bani mai putini', si e greu. Nu e vorba de baiatul meu, e vorba de o discutie intre tata si fiu, e un principiu. Cu bani multi oricine poate sa faca, treaba e sa faci cu bani putini, aia inseamna dezvoltare. 

Deci, bagarea banilor in economie, in orice conditii, fara niciun fel de discernamant este un mare pericol, de regula duce la inflatie, la deprecierea banilor. Cred cu tarie ca daca vrei sa ai crestere economica sanatoasa trebuie sa asiguri, in principal, stabilitatea preturilor, sanatatea monedei", a afirmat Isarescu, luni, la Constanta.

Integral in Ziare.com