Vanzarile CIG Pannonia in Romania vor fi realizate prin intermediul activitatii transfrontaliere

Data publicarii: 06-09-2011 | Finante-Banci

Operatiunile de vanzari ale CIG Pannonia Life Insurance vor fi realizate prin intermediul activitatii transfrontaliere, model utilizat si pentru operatiunile din Slovacia, a anuntat luni asiguratorul.

"Potrivit deciziilor luate de consiliul de administratie al CIG Pannonia Life Insurance, compania a hotarat sa modifice modelul de operatiuni in ceea ce priveste sucursala din Romania. Incepand de astazi (luni, n.r.), operatiunile de vanzari vor fi realizate prin intermediul activitatii transfrontaliere", se arata in comunicat.

Dupa lansarea companiei in Ungaria in mai 2008, aceasta a intrat pe piata din Romania in mai 2009, iar in Slovacia in septembrie 2010. In prima jumatate a anului 2011, compania sustine ca a  inregistrat o cota de 7,8% din totalul activitatilor de "new business" din operatiunile derulate pe pietele internationale.

Operatiunile din Romania au fost coordonate de un birou local din Bucuresti, in timp ce in Slovacia compania a fost prezenta prin intermediul activitatii transfrontaliere.

"Consiliul de administratie a luat decizia de a implementa o serie de masuri pentru a asigura cresterea calitatii serviciilor si a operatiunilor si pentru a scadea costurile operationale. Cu acest scop, consiliul de administratie a evaluat experienta de vanzari la nivel international, a analizat cele doua modele si a decis sa aplice si in Romania modelul utilizat pentru operatiunile din Slovacia", se mai spune in comunicat.

Reprezentantii companiei sustin ca CIG Pannonia Life Insurance nu iese de pe piata de asigurari de viata din Romania, ci intentioneaza sa devina un jucator stabil si inovator pe piata de profil.

"Dezvoltarea si automatizarea functiilor de sustinere a activitatii de business in sediul din Budapesta vor contribui la imbunatatirea continua a administrarii la nivel central, care va ajuta la atingerea obiectivelor de vanzari si la sprijinirea activitatii din Romania", potrivit companiei.

Odata cu intrarea pe piata de brokeraj din Romania a Palladium (subsidiara din Romania a grupului Brokernet, partenerul strategic al CIG Pannonia Life Insurance), CIG Romania are planuri de crestere pe piata de asigurari de viata.

CIG Pannonia Life Insurance Plc. a fost fondata la finele lui 2007 de catre profesionisti in industria asigurarilor de viata din Ungaria. Compania si-a inceput activitatea comerciala in Ungaria, in mai 2008. Primul pas in ceea ce priveste expansiunea regionala a fost deschiderea subsidiarei din Romania, in mai 2009. Mai tarziu, in septembrie 2010, a fost demarata activitatea de vanzari in Slovacia, prin intermediul serviciilor transfrontaliere.

NewsIn