Revolutie in asigurari: cum este afectata piata de normele privind licentierea vanzatorilor

Data publicarii: 07-09-2011 | Finante-Banci

Fiecare agent de asigurari atestat va avea un card ce contine informatii despre cursurile urmate si calificarea obtinuta. Examenul de atestare trebuie sustinut la fiecare trei ani. 

Licentierea agentilor de vanzari din asigurari, care este obligatorie incepand din aceasta luna, este vazuta de jucatorii din piata ca un pas necesar pentru maturizarea acestei industrii, in conditiile in care reprezinta un plus de incredere pentru clienti.

"Era necesara o asemenea reglementare si pe termen lung piata va fi avantajata. Agentul va avea un alt statut in fata clientului, va putea sa-i explice mai bine ce inseamna produsul pe care acesta il cumpara", spune Bogdan Andriescu, presedintele Institutului de Management in Asigurari (IMA).

IMA este departamentul din subordinea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) care elaboreaza cursurile urmate de agentii de asigurari si organizeaza examenele de licentiere a acestora. Certificatul obtinut de agent in urma sustinerii examenului este obligatoriu la incheierea unui contract nou de munca in domeniul distributiei de asigurari.

Agentii existenti trebuie sa obtina aceasta atestare pana cel tarziu in 2014.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: