8 septembrie, intalnire cruciala la BCR in tranzactia Erste-SIFuri: Trebuie sa se inteleaga cat valoreaza banca

Data publicarii: 08-09-2011 | Finante-Banci

Echipa de negociere de la Erste Group, condusa de vicepresedintele Manfred Wimmer, omul care a -coordonat si preluarea BCR, se va intalni maine la ora zece la sediul BCR cu sefii celor cinci SIF-uri  la sediul celei mai mari banci romanesti. Pretextul: rezultatele la sase luni si perspectivele pentru semestrul al doilea. Miza adevarata:  ultimele detalii in negocierile pe care cele doua parti le poarta de un an de zile pe variantele de valorificare a actiunilor de la BCR. 

Maine, cei cinci sefi ai SIF-urilor si vicepresedintele Erste vor discuta despre viitorul BCR, in conditiile in care cele doua parti trebuie sa se puna de acord asupra unui lucru: cat valoareaza acum cea mai mare banca din Romania. Pe masa, exista aproximativ 6 - 9 evaluari ale BCR facute de banci de investitii internationale, care merg de la 1,6 pana la 2,8 mld. Euro. Printre bancile de investitii care au facut rapoarte de evaluare pentru BCR se numara nume precum elvetienii de la UBS, Morgan Stanley (SUA) sau Rothschild.

"Austriecii vin fie sa propuna o noua amanare, avand in vedere c a acum conditiile de piata sunt chiar mai proaste decat in 2009 cand s-a semnat acordul de amanare a listarii, fie sa ofere niste lucruri concrete”, au declarat surse apropiate discutiilor. 

Integral in Antena3.ro