Probabilitate de peste 90% ca Grecia sa intre in faliment. Afara din zona euro, se aud tot mai multe voci din UE

Data publicarii: 09-09-2011 | International


Costul de asigurare al datoriei Greciei a urcat, joi, la un nou maxim record, semnaland ca exista o probabilitate de 91% ca statul sa nu-si respecte obligatiile privind datoriile, dupa ce economia elena s-a contractat peste asteptari, scrie Bloomberg. Pe de alta parte, tot mai multe voci din Europa vor ca Grecia sa fie scoasa din uniunea monetara. Ultimele discutii au loc in contextul in care Grecia a ratat tintele de deficit bugetar convenite cu FMI, ceea ce a dus la inghetarea negocierilor.

Contractele credit default swap (CDS) pe cinci ani pentru asigurarea datoriilor au urcat joi cu 2,4 puncte procentuale, la nivelul record de 30,45 puncte, potrivit datelor companiei CMA, care urmareste preturile din tranzactiile de pe piata financiara.

 Economia Greciei s-a contractat cu 7,3% in trimestrul al doilea, au anuntat, joi, autoritatile elene, revizuind declinul de 6,9% anuntat in august. Situatia financiara a Greciei este "pe muchie de cutit", a afirmat, miercuri, ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble.

 "Este o combinatie in care Grecia continua sa dezamageasca si, probabil, politicienii au o revelatie ca arunca banii. In sfarsit s-au trezit ca nu vor mai recupera acesti bani", a afirmat Gary Jenkins, seful unei divizii la Evolution Securities Londra.

Integral in www.InCont.ro