AIPC: trenarea listarii companiilor din portofoliul FP scade increderea investitorilor

Data publicarii: 09-09-2011 | Bursa



Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) si-a exprimat "profunda dezamagire” fata de hotararea Senatului de a respinge cererea de urgentare a procedurilor de listare pe Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul Fondul Proprietatea la care statul roman este actionar majoritar.

Reprezentantii AIPC sustin ca nerespectarea termenului limita impus de lege pentru listarea acestor companii, respectiv 31 decembrie 2008, si extinerea acestuia pana la finele anului 2014 determina scaderea increderii investitorilor in piata de capital din Romania.

"Va reamintim faptul ca exista foarte multi investitori care au achizitionat actiuni ale Fondului Proprietatea si care asteapta ca prevederile mentionate in Legea 247/2005 sa fie respectate si societatile de stat din portofoliul Fondului Proprietatea sa fie listate la bursa. Consideram ca Romania, ca tara, are nevoie ca legile sa fie respectate si ca <<regulile jocului>> sa nu fie modificate pe parcurs, iar piata de capital din Romania are nevoie de stabilitate, nu numai de promisiuni. 

Integral in Fin.ro