De obicei pesimista, ING pariaza pe o crestere economica peste asteptari in T3

Data publicarii: 09-09-2011 | Finante-Banci

Consumul, salariile, piata auto, productia industriala, traficul pe marile aeroporturi din tara - toate au fost pe crestere in iulie fata de aceeasi perioada din 2010, semn ca si cele mai lovite sectoare au puterea sa-si revina, scrie ZF in editia de vineri

Economistul-sef al ING Bank Nicolaie Chidesciuc, care este unul dintre cei mai mari pesimisti, a spus la ZF TV ca el crede ca vom avea o crestere economica de 0,7% fata de trimestrul al doilea.

BRD are o prognoza de 0,3%.

Chidesciuc sustine ca agricultura va aduce plusul cel mai important, dar din spate va fi sustinuta de industrie, dar si de usoara revenire din comert si servicii. Chiar daca Europa merge pe nisipuri miscatoare, rezultatele macro nu sunt rele, spune el.

"Din acest 0,7% cred ca agricultura va avea o evolutie pozitiva de 0,3-0,4%", a mentionat el.

Chiar daca rezultatele trimestriale nu sunt spectaculoase, asa cum erau in anii de boom, de aproape un an economia marcheaza cresteri, trend sustinut de industrie, exporturi si in ultimele doua trimestre de agricultura.

Chidesciuc spune ca si industria, care in ultimele luni a incetinit ritmul de crestere din cauza turbulentelor din Europa, va aduce un plus in trimestrul trei.

O explicatie ar fi ca Germania a crescut neasteptat in iulie, surprinzand analistii, iar acest lucru s-a vazut si in Romania avand in vedere ca industria si exporturile noastre sunt extrem de corelate cu piata germana.

Integral in Mediafax.ro