Dupa plecarea lui Carol Bartz , AOL vrea sa fuzioneze cu Yahoo

Data publicarii: 12-09-2011 | IT&C


 

Plecarea lui Carol Bartz de la Yahoo pare sa deschida calea unei fuziuni cu AOL. Directorul general al AOL, Tim Armstrong, a discutat cu mai multi consilieri ai Yahoo pentru a evalua o posibila fuziune a celor doua companii, au declarat surse apropiate, citate de Bloomberg.

Armstrong a discutat cu firme de brokeraj si bancheri de la compania Allen & Co, care lucreaza cu Yahoo, optiuni pentru o colaborare care ar consolida activitatea celor doua companii din domeniul internetului.

Anul trecut, seful AOL si-a manifestat interesul pentru o fuziune cu Yahoo, dar a fost respins de catre Bartz. Plecarea directorului Yahoo l-a determinat sa reanalizeze situatia, iar unul din scenariile luate in calcul ar fi ca Yahoo ar prelua AOL. Potrivit unei surse, Armstrong ar urma sa devina directorul general al celor doua companii unificate.

Sursele afirma insa ca este putin probabil ca Yahoo sa fie interesata de o tranzactie cu AOL in acest moment, care inregistraza pierderi si o scadere a veniturilor. Valoarea de piata a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo de 18,2 miliarde de dolari.

 

Integral in Adevarul.ro.