Cat cheltuiesc romanii pe alimente, tigari si bauturi alcoolice fata de locuitorii altor state europene

Data publicarii: 12-09-2011 | Diverse





Romania se afla pe locul al patrulea in Europa atunci cand vine vorba despre ponderea cheltuielilor ce tin de consumul final al gospodariei ca pondere in totalul economiei, respectiv in PIB, depasind astfel media europeana a acestor cheltuieli cu aproximativ 5%, conform unui studiu realizat de A.T. Kearney.

Cele mai mici ponderi ale cheltuielilor ce tin de consumul final al gospodariilor ca pondere din PIB le au state ca Suedia, Cehia si Ungaria, cu procente de 48%, 51%, respectiv 53,4%. La polul opus, se afla, in prezent, Marea Britanie, Turcia si Grecia.

Cat cheltuiesc lunar romanii fata de bulgari, cehi si italieni

In primul trimestru al acestui an romanii au cheltuit circa 42% din veniturile obtinute pentru achizitionarea produselor alimentare si bauturilor, fata de 40,8% in ultimul trimestru al anului trecut.

Circa 18,6% din veniturile romanilor sunt cheltuite in vederea achitarii costurilor legate de utilitati, in timp ce 5,8% din venituri sunt folosite pentru achizitionarea de bauturi alcoolice si tigari. Pe de alta parte, vecinii bulgari au cheltuit in primul trimestru al anului 43,6% pe mancare, spre deosebire de italieni si cehi care nu cheltuiesc mai mult 19% din veniturile obtinute pe alimente.

Integral in Gandul.info.