BERD a semnat un imprumut sindicalizat de 150 milioane euro cu Raiffeisen Bank Romania

Data publicarii: 13-09-2011 | Finante-Banci



Raiffeisen Bank Romania a atras un imprumut sindicalizat in valoare de 150 milioane euro, din care 40 milioane euro sunt de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), banii urmand sa fie folositi pentru sustinerea activitatii de creditare, a anuntat luni institutia financiara.


Aceasta este a doua sindicalizare catre Raiffeisen Bank Romania si are ca scop "dezvoltarea portofoliului de credite si mentinerea unei pozitii puternice pe piata"


"Acest proiect reprezinta prima tranzactie sindicalizata in sectorul financiar din Romania de la declansarea crizei in 2008. Imprumutul are ca scop deblocarea accesului la pietele de capital pentru bancile comerciale romanesti", se arata in comunicat.


Imprumutul de tip A, in valoare de 40 milioane euro, este acordat din resursele proprii BERD. Imprumutul de tip B, care a fost suprasubscris fata de suma initiala de 80 milioane euro, s-a ridicat la 110 milioane euro din partea bancilor participante.


De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5 miliarde euro diferitelor sectoare din economia tarii, atragand investitii aditionale de aproape 8,5 miliarde euro din alte surse. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: