RBS Romania acorda o finantare de 32 milioane euro producatorului de electricitate Hidroelectrica

Data publicarii: 13-09-2011 | Finante-Banci



RBS Romania a anuntat luni ca acorda o finantare de 32 milioane euro companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, imprumutul fiind destinat finantarii capitalului de lucru al companiei energetice si urmand a fi inapoiat in maximum un an.


"Ne dorim sa jucam un rol activ in dezvoltarea sectorului energetic din Romania, imprumutul acordat Hidroelectrica inscriindu-se in aceasta strategie. In acest sens, doar in ultimele trei luni ale acestui an, RBS Romania a aprobat facilitati bilaterale in valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din acest sector”, a declarat directorul de Energie si Resurse al RBS Romania, Sanda Abrudan.


In Romania, RBS este prezenta pe piata din noiembrie 1995. In prezent, deserveste clientii persoane juridice si fizice prin intermediul locatiilor sale situate in Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. Clientii diviziei Royal Preferred Banking sunt deserviti prin intermediul celor patru lounge-uri din Bucuresti (World Trade Center, Unirea si Lakeview) si Constanta.


Hidroelectrica este cel mai important producator de energie electrica din Romania, principalul producator de servicii de sisteme energetice din tara si principalul producator de energie pe piata reglementata. Compania administreaza peste 270 de centrale hidroelectrice si statii de pompare, cu o putere totala instalata de 6.438 MW. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: