BNR: Zece banci au consemnat noi injectii de capital in primul semestru,care au cumulat 400 mil lei

Data publicarii: 13-09-2011 | Finante-Banci



Zece banci au consemnat noi injectii de capital in primul semestru, care au cumulat aproximativ 400 milioane lei, pentru mentinerea unui grad inalt de capitalizare si pentru imbunatatirea rezistentei la "socurile exogene", potrivit unui raport al BNR, publicat luni.


"In primul semestru al anului 2011, un numar de zece banci au consemnat noi injectii de capital (care au cumulat aproximativ 400 milioane lei). Cresterile de capital au fost necesare pentru mentinerea unui grad inalt de capitalizare si, respectiv, pentru imbunatatirea rezistentei la socurile exogene, in conditiile in care capacitatea de a desfasura o activitate profitabila a fost subminata de procesul de deteriorare a calitatii creditelor din bilanturile bancilor", se precizeaza in "Raportul asupra stabilitatii financiare".


Bancile care desfasoara activitate in Romania vor fi nevoite sa-si ajusteze costurile, astfel incat sa ramana profitabile intr-un mediu caracterizat de adancirea competitiei, se mai spune in raport.


"Anul 2010 a cumulat majorari de capital in suma de 2.715 milioane lei, efectuate de actionarii unui numar de 15 banci, acestea determinand o crestere anuala, in termeni reali, a capitalului social agregat cu 11%, fata de o crestere de 6% in anul 2009", potrivit BNR. 

NewsIn