ProCredit Bank ofera finantari de 20 milioane euro pentru IMM-uri, cu spijinul BEI

Data publicarii: 14-09-2011 | Finante-Banci


ProCredit Bank ofera finantari de 20 milioane euro pentru proiecte de investitii sau capital de lucru permanent pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM), cu sprijinul Bancii Europene pentru Investitii (BEI), a anuntat miercuri banca.

Banca Europeana pentru Investitii contribuie cu 50% pana la 100% din fondurile de finantare, iar ProCredit Bank asigura diferenta.

Pentru fondurile din surse ale Bancii Europene pentru Investitii, clientii vor avea o dobanda preferentiala si de garantii flexibile prin colaborarea cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Creditul este oferit in euro si poate avea o maturitate cuprinsa intre 2 si 12 ani, in functie de destinatie (achizitie de echipamente, achizitie sau constructie de imobile sau capital de lucru permanent) si in concordanta cu durata economica si tehnica a proiectului.

Tot cu ajutorul acestei facilitati, clientii care deruleaza proiecte cu o vechime mai mica de trei ani isi pot refinanta si creditele aflate in derulare la alte institutii fianciar-bancare.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC - membra a grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: