Vasilescu, BNR: Criza ar putea sa ne aduca mai repede moneda euro

Data publicarii: 14-09-2011 | Finante-Banci




Noua criza prin care trece Europa ar putea desfiinta leul mai devreme decat ne asteptam! Romanii ar putea sa inceapa sa plateasca in euro mai devreme de 2015, cand anticipeaza autoritatile ca vom adopta moneda europeana. Declaratia a fost facuta in exclusivitate pentru Realitatea TV de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"S-ar putea schimba ceva (din cauza problemelor din Grecia in legatura cu planurile noastre de trecere la euro, n.r.), s-ar putea sa vedem tendinte de grabire a cresterii Zonei euro. Adica sa ne trezim mai repede in euro decat ne-am astepta", a spus Adrian Vasilescu.

Consilierul lui Mugur Isarescu nu ne-a spus si cand am putea trece la euro, insa este cert ca inainte de 2015. Adrian Vasilescu a explicat insa graba cu care Romania ar renunta la leu pentru euro.

"Asa cum s-a simtit nevoia la un moment dat sa fie intarita prin extindere Uniunea Europeana, s-ar putea ca foarte repede sa se simta nevoia sa se intareasca prin extindere Zona euro. Grecia nu iese, si nici Germania nu iese", spune Vasilescu.

Integral in Realitatea.net.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: