Oferta pentru SIF-uri: O actiune Erste pentru 8-10 actiuni BCR, plus ceva cash

Data publicarii: 14-09-2011 | Bursa

 


Preturile SIF-urilor cresc la bursa in medie cu peste 3,7%, chiar daca zvonurile despre oferta pe care Erste urmeaza sa o faca pentru preluarea pachetelor de actiuni BCR sunt sub ultima evaluare a bancii. Zvonurile confirma asteptarile despre zgarcenia austriecilor, care profita de conditiile de piata si pe faptul ca SIF-urile nu prea au incotro.



 

"Preturile SIF-urilor cresc pentru ca orice oferta, oricat de slaba ar fi,  este mai buna decat evaluarea BCR la valoarea contabila, asa cum se inregistreaza acum in portofoliile societatilor de investitii financiare (SIF)", , a declarat Marcel Murgoci pentru MONEY.ro.

 

Brokerii si investitorii sunt mai interesati acum de posibilitatea pe care SIF-urile o vor avea de a transforma in lichiditati si in dividende actiunile BCR, decat de viitorul portofoliilor celor 5 societati de investitii financiare (SIF).



"Ceea ce am aflat din piata despre oferta nu spune decat valoarea totala de circa 600 de milioane de euro, din care o parte ar fi in actiuni proprii ale Erste, la un raport de schimb de 1 la 8 sau 10 actiuni BCR. Nici macar nu stim cat din valoarea vehiculata va fi in cash. Trebuie sa vedem oferta reala", a mai spus Marcel Murgoci.

Integral in Money.ro.