Guvernul si-a dat acordul. Leonard Orban va conduce Ministerul pentru Absorbtia Fondurilor Europene

Data publicarii: 15-09-2011 | Actualitate


Surse politice declarau inca de la inceputul lunii iulie ca fostul comisar european, actualmente consilier prezidential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, este in carti pentru postul de ministru al fondurilor europene. In sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat infiintarea ministerului, care va supraveghea folosirea banilor pe care Uniunea Europeana ni-i pune gratis la dispozitie.

Obiectivul principal, al noului minister, este accelerarea utilizarii fondurilor europene. Misiunea va fi sa reusim astfel sa aducem mai multi bani europeni in Romania. Din cele peste 19 miliarde de Euro puse la dispozitia noastra de Uniune pe perioada  2007-2013, am folosit pana acum un singur miliard, adica 5% din total.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, sambata, la Suceava, ca modificarea structurii Guvernului prin infiintarea unui nou minister nu presupune ca toti ministrii sa fie reaudiati in comisii, ci doar candidatul pentru noul minister, iar noul Cabinet trebuie sa obtina 235 de voturi in Parlament. 

Surse politice au declarat agentiei Mediafax, in 7 iulie, ca infiintarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european, si care sa gestioneze inclusiv proiectele finantate din fonduri UE, a fost discutata de presedintele Basescu cu premierul Boc, in intalnirea din aceeasi zi, la Palatul Victoria.  

Integral in Cont.ro.