Asiguratorii au ajuns sa plateasca sute de mii de euro victimelor accidentelor auto

Data publicarii: 15-09-2011 | Diverse




Valentin Tuca, directorul general al AON Romania: Cresterea tarifelor la politele RCA se va produce oricum pentru ca exista un proces gradual de a aduce preturile la un nivel care sa genereze profit asiguratorilor.
Despagubirile de sute de mii de euro platite de asiguratori victimelor accidentelor de circulatie tind sa devina normalitate, pe masura ce romanii constientizeaza ca o simpla polita de raspundere civila auto (RCA) nu acopera doar daunele produse autoturismelor.

Omniasig, a treia companie din piata asigurarilor, a platit in primul semestru o despagubire de 2,4 milioane de lei (circa 570.000 de euro) pe o polita de raspunde civila auto. Compania a mai platit in acelasi interval alte doua despagubiri de 1,5 si respectiv 1,1 milioane de lei.

"A crescut si gradul de penetrare a asigurarilor de raspundere civila si procesul de dezvoltare implica o mai buna constientizare din partea oamenilor a drepturilor pe care le au. Cred ca si instantele au inceput sa devina mai permisive cu despagubirile acordate. Avocatii, la randul lor, constientizeaza mai bine aceste lucruri si au devenit mai agresivi", comenteaza Valentin Tuca, directorul general al brokerului de asigurari AON Romania.

Si austriecii de la Uniqa au platit in intervalul ianuarie-iunie o despagubire de 492.000 de lei (circa 120.000 de euro) in contul unei polite de raspundere civila auto.
Integral in Zf.ro.