Politia londoneza a arestat un suspect in cazul fraudei de doua miliarde de dolari de la UBS

Data publicarii: 16-09-2011 | Diverse



Politia londoneza a arestat un barbat de 31 de ani suspectat ca ar avea legatura cu tranzactia neautorizata care a provocat pierderi estimate la doua miliarde de dolari bancii elvetiene UBS, relateaza BBC News.


Barbatul a fost retinut in primele ore ale diminetii de joi si a ramas in custodia Politiei. "Pot sa confirm ca, la ora 3.30 a.m., am arestat un barbat in varsta de 31 de ani suspectat de frauda", a declarat un purtator de cuvant al Politiei.


Actiunile UBS au pierdut 8% dupa ce banca a anuntat ca a descoperit o pierdere estimata la doua miliarde de dolari, in urma unei tranzactii neautorizate, ceea ce ar putea conduce la raportarea de pierderi pentru trimestrul al treilea.


Niciun client al bancii nu a fost afectat, a precizat banca. Operatiunea neautorizata a fost efectuata de un trader in sectorul de investitii, fiind declansata o ancheta in acest sens, a adaugat UBS.


UBS a fost salvata in 2008 de statul elvetian, in urma pierderilor uriase cauzate de activele toxice detinute in sectorul de investitii. Luna trecuta, banca a anuntat desfiintarea a 3.500 de locuri de munca. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: