Seful Trezoreriei americane: Haosul din SUA si Europa se datoreaza mediului politic. China se ofera sa salveze SUA si UE, dar pune conditii dure

Data publicarii: 16-09-2011 | International



In contextul global in care atat SUA, cat si unele state din Europa se confrunta cu o perioada dificila, salvarea ar putea veni din partea Chinei, avand in vedere faptul ca premierul Wen Jiabao a declarat recent ca statul sau este dispus sa "intinda o mana de ajutor" tarilor care se confrunta cu probleme financiare.

Tim Geithner, secretarul Trezoreriei americane, sustine ca vinovat pentru problemele economice cu care se confrunta Statele Unite ale Americii este sistemul politic si "haosul" creat de oficialii de la Washington. El a tinut sa sublinieze in acelasi timp ca sustine pachetul de legi propus de administratia presedintelui Barack Obama de a introduce noi taxe persoanelor ce dispun de o situatie financiara buna.

In contextul global in care atat SUA, cat si unele state din Europa se confrunta cu o perioada dificila, salvarea ar putea veni din partea Chinei, avand in vedere faptul ca premierul Wen Jiabao a declarat recent ca statul sau este dispus sa "intinda o mana de ajutor" tarilor care se confrunta cu probleme financiare. Acest lucru nu va avea loc insa daca liderii SUA si cei ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) nu indeplinesc anumite conditii.

Tim Geithner: "Ne confruntam cu o disfunctie politica grava atat in SUA cat si in Europa"

Integral in Gandul.info.