Erste catre SIF-uri: Listarea BCR e imposibila, luati cat va oferim pentru ca nu veti primi mai mult

Data publicarii: 19-09-2011 | Finante-Banci



Austriecii de la Erste au negociat dur cu cele cinci SIF-uri preluarea controlului la BCR, reusind sa isi impuna conditiile si sa le faca pe patru dintre SIF-uri sa accepte cate 25,6 milioane de euro cash si actiuni Erste evaluate la 82 mil. euro pentru pachetele de 6% din BCR. Erste se asaza la masa invingatorilor in cea mai mare tranzactie a ultimilor ani. 

Directorul financiar al grupului austriac Erste, Manfred Wimmer, a explicat vineri intr-o conferinta de presa de doua ore de ce oferta pe care le-a facut-o SIF-urilor pentru participatiile detinute de acestea la BCR este cea mai buna alternativa pentru acestea si de ce listarea BCR ar fi cea mai proasta solutie.

Erste a semnat miercuri-seara un acord cu patru SIF-uri pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR detinute de acestea, intr-o tranzactie de 435 milioane de euro, din care 105 mil. euro cash si 330 milioane de euro in actiuni Erste. Prin acord, cele patru SIF-uri s-au angajat ca daca finalizeaza tranzactia vor renunta la pretentia listarii BCR.

Integral in Ziarul Financiar