DSK pledeaza pentru anularea datoriilor Greciei si aduce critici europenilor

Data publicarii: Astazi, 19-09-2011 | International

Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn a pledat duminica in favoarea anularii datoriei Greciei, reprosand europenilor ca 'nu isi dau seama de amploarea' crizei care zguduie intreaga zona euro, informeaza AFP, citat de Agerpres.

 In ce priveste oportunitatea stergerii cu buretele a datoriei Greciei, Strauss-Kahn a raspuns: 'Cam asta ar fi ideea'. 'Datoria vedem bine ca este uriasa si trebuie redusa cu orice pret, cu exceptia pretului stagnarii si al recesiunii', a afirmat el in cursul unui interviu in direct la postul de televiziune TF1.

'Drumul pe creasta este ingust, iar guvernele europene il urmeaza cu greu pentru ca nu-si dau seama de amploarea problemei', a apreciat DSK.

'Bulgarele de zapada creste si face ca dificultatile sa fie din ce in ce mai mari, iar cresterea din ce in ce mai departe', a deplans el situatia.

Pentru fostul sef al FMI, 'este necesar sa acceptam ca fiecare trebuie sa-si asume pierderea'. 'Toata lumea trebuie sa si-o asume, atat statele, cat si bancile', a insistat el, pledand in favoarea unei solidaritati mai mari si a unei 'convergente bugetare' in zona euro.

Integral in Romania Libera