Orban: Comisia Europeana cere ca programul de reabilitare termica sa nu se aplice in toata tara

Data publicarii: 20-09-2011 | Imobiliare

Leonard Orban a declarat luni ca Executivul va trebui sa negocieze cu reprezentantii Comisiei Europene programul de reabilitare termica a locuintelor, CE apreciind ca acest program nu se poate aplica pe intreg teritorul Romaniei.

"In interiorul anumitor programe va trebui sa vedem, sa reorientam banii spre acele proiecte care ne vor ajuta sa cheltuim acesti bani. Sa va dau un exemplu care se discuta in mod clar si va trebui sa-l discutam cu Comisia Europeana,  sa-l negociem cu Comisia Europeana, este cel legat de reabilitarea termica a locuintelor. In momentul de fata nu sunt bani prevazuti pentru aceasta chestiune, va fi o negociere foare dura, Comisia Europeana ne spune de exemplu ca nu putem sa aplicam aceasta chestiune  pentru intreg teritoriul Romaniei, ci doar eventual pentru anumite zone care sunt mai putin dezvoltate, va fi o negociere foare dificila, dar sper sa obtinem un reuzultat cat mai bun", a mai precizat Orban la finalul audierilor.

El a mai spus ca a primit asigurari ca avea sprijinul primului ministru si ca doreste sa imbunatateasca "situatia din sistem", precizand ca trebuie luate fonduri de la anumite ministere si transferate la altele pentru a putea sa asiguram o rata mai mare a absorbtiei fondurilor europene.

Leonard Orban a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de afaceri europene si administratie, in urma nominalizarii sale pentru preluarea Ministerului afacerilor europene. In lipsa parlamentarilor USL, senatorii si deputatii puterii l-au avizat favorabil doar cu o singura abtinere venita din partea lui Mircia Giurgiu.

Votul asupra infiintarii Ministerului Afacerilor Europene si a numirii lui Leonard Orban va fi dat marti de plenul reunit al celor doua camere.  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: