Zece companii beneficiaza in acest an de ajutoare de stat de 63,9 milioane euro

Data publicarii: 20-09-2011 | Afaceri



Ministerul Finantelor a aprobat in 2011 acorduri de ajutoare de stat in valoare de 63,9 milioane euro pentru zece companii, in urma implementarii proiectelor estimandu-se crearea a peste 1.000 de locuri de munca, potrivit datelor MFP.

Programul pentru sustinerea de proiecte mari de investitii initiale, derulat de Ministerul Finantelor Publice, are ca obiectiv dezvoltarea regionala, in baza schemelor de ajutor de stat.

In anul 2011 au fost semnate zece acorduri de finantare, numarul de locuri de munca create in urma investitiilor fiind de 1.091. Valoarea totala a investitiilor facute de cele zece companii se ridica la 170,94 milioane euro, potrivit MFP.

In luna septembrie, au fost aprobate doua acorduri  in valoare de 4,93 milioane euro, respectiv cu Altius International (2,73 milioane euro), pentru unitatea de productie de panouri fotovoltaice in Giurgiu, si cu Alpla Plastic (2,2 milioane euro) pentru implementarea tehnologiei inovative de productie a ambalajelor si a solutiilor de etansare din materiale plastice, in localitatea Pantelimon - Ilfov.

Cea mai mare suma in ceea ce priveste ajutorul de stat, respectiv 17,88 milioane euro, a primit-o compania Honeywell, Aricestii-Rahtivani, judetul Prahova, pentru implementarea unei tehnologii inovative de productie a placutelor de frana. In acelasi timp, Palace Sinaia beneficiaza de ajutor de stat un milion euro pentru extindere structura de cazare si diversificare servicii conexe si turistice.

Anul acesta, au mai fost acordate ajutoare de stat pentru o fabrica pentru microirigatii in Aricestii Rahtivani, Prahova, beneficiar Toro Manufacturing and Sales, valoarea schemei fiind de 8,47 milioane euro; pentru diversificarea gamei de produse prin introducerea in fabricatie de noi vehicule la Automobile Dacia Pitesti - 9,94 milioane euro, dar si pentru diversificare si extinderea capacitatii de productie pentru baterii auto la Rombat Bistrita - 8 milioane euro.

De asemenea, operatorul de servicii medicale Gral Medical beneficiaza de un ajutor de stat de 8,68 milioane euro pentru construirea primului spital generalist privat cu servicii de radioterapie din Romania.

In baza acestor scheme de ajutor de stat, Ministerul Finantelor Publice a aprobat pana in prezent ajutoare de stat in valoare de 314,41 milioane euro pentru sustinerea a 21 proiecte mari de investitii, in valoare de 1,179 miliarde euro, in domenii precum productia de autovehicule si componente pentru autovehicule, cercetare - dezvoltare in sectorul auto, productia de componente pentru microirigatii, productia de componente pentru industria aeronautica, productia de vagoane pentru calatori, productia de componente pentru extractia petrolului, componente pentru industria aeronautica, productie din mase plastice, prelucrarea carnii de pasare, turism si clinici medicale etc.

Aceste proiecte de investitii creeaza 6.358 locuri de munca.

Beneficiarii acestor finantari nerambursabile de la bugetul de stat sunt sapte companii cu capital autohton si 14 companii cu capital strain, care activeaza pe piata din Romania.  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: