Angela Toncescu ramane deocamdata la sefia CSA, discutiile se reiau marti in Birourile permanente

Data publicarii: 20-09-2011 | Finante-Banci

Actuala presedinta a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, si-a pastrat, pentru moment, functia, dupa votul de luni din comisiile de specialitate ale Parlamentului, dar discutiile privind postul de conducere a CSA urmeaza sa fie reluate marti, in Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Contracandidatul acesteia, fostul sef al Allianz Tiriac, Cristian Constantinescu, propus de PDL, a fost respins, cu 25 de voturi impotriva, din totalul celor 39 de senatorii si deputati participanti la lucrarile comisiilor de buget, finante si banci reunite ale celor doua camere. 

"Vom trimite Birourilor permanente reunite rezultatul votului secret de astazi si anume ca din cele patru persoane care au fost audiate candidatul la functia de presedinte nu a indeplinit numarul necesar de voturi. Deci, noi trimitem maine raportul catre Birourile permanente ale Camerei si Senatului si Birourile vor hotari ce se va intampla, adica vor supune votului in plen nominalizarile, or ne mai permit in timpul sedintei de maine sa facem audiere pentru alta propunere care urmeaza sa fie depusa de catre grupurile parlamentare. Deci, noi trimitem raportul birourilor reunite. Noi aveam termen de depunere a raportului maine dimineata, pentru ca la ora 10 cand incep lucrarile raportul sa ajunga in plen. Raportul nostru va contine situatia de astazi, respectiv un candidat nu a indeplinit numarul necesar de voturi pentru a fi supus aprobarii plenului Camerei Deputatilor. Deci, comisiile reunite nu-l recomanda pe domnul Constantinescu pentru functia de presedinte", a declarat presedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Eugenia Barna. 

La randul sau, liderul deputatilor social-democrati, Mircea Dusa, a spus ca "cele trei propuneri se duc in plen - cele care au intrunit numarul de voturi si propunerea pentru presedinte nu, pentru ca, in conformitate cu legea care reglementeaza activitatea acestei comisii. Comisia propune. Daca nu exista o propunere, ce sa voteze plenul? Si ramane cine este in functie acum, asa prevede legea. Pana cand se numeste alta persoana, isi continua mandatul (actualul presedinte al CSA - n.r)". 

Candidatul PDL la functia de vicepresedinte al CSA, Constantin Buzoianu, a intrunit 32 de voturi pentru si sapte impotriva. 

Tot pentru functia de vicepresedinte al CSA a fost validat candidatul propus de PSD, Tudor Balta, cu 37 de voturi pentru si doua impotriva. 

Pozitia de membru in Consiliul CSA a revenit UNPR, care l-a propus pe Doru Frunzulica. Acesta a fost votat de 36 de parlamentari, in timp ce trei au fost impotriva. 

Practic, pentru Constantin Buzoianu si Tudor Balta au fost prelungite mandatele, deoarece ei sunt deja vicepresedinti ai CSA. 

Votul parlamentarilor a fost pentru prima data unul secret, pe buletine de vot.

Sursa: AGERPRES