Ghizdeanu: Speram ca vom reusi sa ajungem pe palierul de 3% in 2012 privind cresterea economica

Data publicarii: 20-09-2011 | Economie

Presedintele Comisiei de Prognoza, Ion Ghizdeanu, a declarat marti ca spera ca anul viitor cresterea economica sa ajunga pe palierul de 3%, fata de estimarea anterioara de 3,5%-4%, in conditiile in care mediul international este nefavorabil.

"In acest moment, mediul international pare nefavorabil. Deci, pentru anul viitor pare ca vom avea o crestere economica moderata, buna, consider ca mai buna decat anul acesta. Si anul viitor va fi pe crestere, problema va fi nivelul cresterii. Nu este niciun element de teama legat de cresterea economica. Toata lumea estimeaza o crestere economica de 2,5% - 3,5%", a mentionat Ghizdeanu.

Acesta a precizat ca este vorba despre un palier de un punct procentual, "deci nu putem vorbi despre o eventuala recesiune". Ghizdeanu a mai spus ca si despre alte tari se poate vorbi doar despre o stagnare sau o reducere usoara cresterii economice.

"Ceea ce este sigur, anul acesta pare mai bun decat estimarile. Anul viitor sa speram ca vom reusi sa ajungem pe palierul de 3%. Analizam evolutia cererii interne, cererii externe, masura in care plusurile de pe cererea interna, in special din  fonduri structurale si  investitii, pot compensa incetinirea cererii externe, incetinirea din principalele tari partenere", a mai spus Ghizdeanu. 

NewsIn