Comaniciu Romeo Ionut, aviz favorabil pentru functia de presedinte al CSA

Data publicarii: 20-09-2011 | Finante-Banci

Comaniciu Romeo Ionut, directorul sucursalei Astra Brasov, a primit, marti, cu majoritate de voturi (21), aviz favorabil pentru functia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Comaniciu ii succede Angelei Toncescu, care a fost audiata luni in sedinta comisiilor reunite de buget - finante din Camera Deputatilor si Senat. 

"Cu majoritate de voturi, Comaniciu Romeo Ionut este nominalizat pentru a fi supus aprobarii plenului pentru functia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor", a spus presedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor. 

Plenul reunit al Parlamentului a luat o pauza, marti, pana la ora 12,00, la propunerea Partidului Democrat Liberal (PDL), pentru finalizarea audierilor de catre comisiile de buget-finante si juridice pentru posturile de la CSA, Curtea de Conturi si alte institutii subordonate. 

Marti seara, comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului au respins candidatura fostului sef al Allianz Tiriac, Cristian Constantinescu, propus de PDL.cu 25 de voturi impotriva, din totalul celor 39 de senatorii si deputati participanti la lucrari. 

Candidatul PDL la functia de vicepresedinte al CSA, Constantin Buzoianu, a intrunit 32 de voturi pentru si sapte impotriva. 

Tot pentru functia de vicepresedinte al CSA a fost validat candidatul propus de PSD, Tudor Balta, cu 37 de voturi pentru si doua impotriva. 

Pozitia de membru in Consiliul CSA a revenit UNPR, care l-a propus pe Doru Frunzulica. Acesta a fost votat de 36 de parlamentari, in timp ce trei au fost impotriva. 

Practic, pentru Constantin Buzoianu si Tudor Balta au fost prelungite mandatele, deoarece ei sunt deja vicepresedinti ai CSA. 

Votul parlamentarilor a fost pentru prima data unul secret, pe buletine de vot.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: