Tradeville: Actiunile Banca Transilvania isi mentin cotatia la bursa pana la sfarsitul anului

Data publicarii: 21-09-2011 | Finante-Banci

Pana la sfarsitul acestui an, cotatia actiunilor Banca Transilvania (simbol TLV) s-ar putea mentine la nivelul actual, analistii Tradeville calculand un pret tinta de 0,9729 lei, cu numai 0,3% peste pretul de la inchiderea sedintei de marti.

"Pornind de la premisele de fundamentare a bugetului de venituri si cheltuieli al bancii pentru 2011, am considerat urmatoarele premize pentru evaluarea actiunilor TLV: cresterea valorii activelor cu 10-12% fata de 2010, cresterea portofoliului de credite cu 12-14% fata de 2010, cresterea resurselor atrase de la clienti cu 10% fata de 2010, precum si nivelul inca insemnat al provizioanelor aferente creditelor, dar in usoara scadere fata de nivelul inregistrat in 2010”, au precizat analistii Tradeville.

Prin comparatie cu banci similare tranzactionate pe alte piete, TLV pare usor mai scumpa prin prisma indicatorilor PER si pret/valoare contabila, valori mai mari fiind inregistrate pentru Bank Coop Elvetia. Bank Millennium Polonia, Kredyt Bank Polonia, MDM Bank OAO Rusia sau Spar Nord Bank Danemarca, potrivit evaluarii realizate de Tradeville.

Profit net cu 16% mai mare in 2011

Din punct de vedere al rezultatelor financiare, analistii Tradeville estimeaza ca profitul net al Bancii Transilvania va creste cu 15,9% in acest an, pana la 112,9 milioane lei, insa avertizeaza ca banca se va confrunta si in viitor cu o pondere importanta a creditelor restante.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: