Guvernul spaniol: Sotii si copiii romanilor cu drept de munca in Spania nu au nevoie de permise de lucru

Data publicarii: 21-09-2011 | HR/Cariere

Guvernul spaniol, prin intermediul Ministerului spaniol al Muncii si Imigratiei, a decis sa modifice instructiunile de aplicare a restrictiilor impuse din nou cetatenilor romani, din 22 iulie 2011.

Potrivit acestor modificari, sotul sau sotia si copiii sub 21 de ani ai romanilor care se bucura de acces liber pe piata muncii din Spania nu au nevoie de permise de lucru, dupa cum a explicat, pentru Agerpres, atasatul pe probleme de munca si sociale din cadrul Ambasadei Romaniei in Spania, Mihaela Nica Ioanovici.

"Ca rezultat al intalnirilor cu reprezentanti ai Ministerul Muncii si Imigratiei din Spania, am obtinut modificari ale instructiunilor din 22 iulie privind reactivarea perioadei tranzitorii si a restrictiilor impuse cetatenilor romani pe piata muncii spaniole. Potrivit noilor clarificari, sotul sau sotia si copiii sub 21 de ani (si peste 21 de ani, aflati in intretinere) ai unui cetatean roman care are liber acces pe piata muncii - adica este angajat, somer sau in cautarea unui loc de munca - nu au nevoie de permis de munca", a precizat dna Nica. Ea a mai explicat ca masurile se aplica exclusiv sotilor si copiilor, nu si altor rude.

Integral in Romania Libera