Rio Bucovina: Piata de apa minerala naturala ar putea creste suplimentar cu pana la 5 - 6%

Data publicarii: 21-09-2011 | Afaceri

Rio Bucovina preconizeaza ca valul de caldura, anuntat in primele doua luni de toamna, ar putea duce la o crestere suplimentara a pietei de apa minerala naturala cu pana la 5 - 6 % fata de aceeasi perioada a anului 2010.

"Luand in calcul prognozele meteo pentru lunile septembrie si octombrie si faptul ca piata de apa imbuteliata a crescut cu 15% in perioada iunie-iulie 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut, estimam ca nu vor fi probleme in atingerea obiectivelor propuse la inceputul anului si ca in perioada care urmeaza consumul de apa se va situa undeva la 5% peste estimari. Experienta noastra pe piata de apa minerala imbuteliata, dar si rezultatele studiilor efectuate in ultimii ani, arata ca temperaturile ridicate duc la un consum mediu de circa doi litri de apa / zi, necesarul zilnic de apa al unei persoane adulte, mai mare cu mult fata de consumul mediu zilnic",  explica directorul de Marketing al Rio Bucovina, Camelia Hoinarescu.

In prezent, conform studiilor de specialitate,  piata de apa imbuteliata din Romania atinge circa 10 milioane de hectolitri, adica 0,15 litri / zi / persoana. Potrivit specialistilor companiei, potentialul de consum al pietei in ceea ce priveste apa imbuteliata este asadar departe de a fi atins.

Pe perioada verii, mai ales in zilele caniculare, nevoia de hidratare creste semnificativ, ceea ce genereaza o crestere a cererii pe piata de apa imbuteliata. Vara anului 2011, conform datelor Nielsen, a adus un consum mai mare cu 20% fata de perioada anterioara si cu 15% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. In luna octombrie vor fi disponibile datele exacte privind sezonul estival si analiza finala a impactului verii lui 2011 in consum.

Rio Bucovina este o companie cu capital 100% privat, pozitionata pe locul 3 dupa cota de piata (conform rapoartelor Nielsen), cu o cifra de afaceri de 85 milioane lei in 2010 si o cifra de afaceri previzionata de 110 milioane lei pentru anul fiscal curent, activa atat in zona productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare. In prima jumatate a anului 2011, Rio Bucovina a realizat peste 50% din cifra de afaceri propusa pe acest an. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: