Factura platita de romani in contul pierderilor companiilor de stat: un milion de euro pe zi

Data publicarii: 21-09-2011 | Afaceri

In 2010, cele mai importante 123 de companii de stat sau regii autonome au avut pierderi totale de 393 mil. euro, respectiv de peste un milion de euro pe zi.

Cele aproape 400 de milioane de euro ar putea fi folosite, spre exemplu, pentru construirea a 100 de kilometri de autostrada sau pentru a plati salariile pe un an pentru 125.000 de angajati din in-va-tamant, conform unei analize a Ziarului Financiar- Gandul - Mediafax, pe baza bilanturilor pe anul trecut de-pu-se de companii la Ministerul Finantelor.

Cele mai mari pierderi, de circa 300 de milioane de euro, le-a inregistrat CFR SA, compania de stat care admi-nistreaza infrastructura de cale ferata din Romania, aflata in subordinea Transporturilor.

Cele 123 de companii, din care cele mai multe apartin fie Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de afaceri (MECMA), fie Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), au avut anul trecut afaceri totale de aproape 11 miliarde de euro, echiva-lentul a circa 9% din PIB, respectiv din valoarea totala a economiei locale.

Integral in Ziarul Financiar