Cuzman, SIF1: Asteptam rezultatele de la AGA din aceasta saptamana de la SIF-uri si apoi vedem daca vom convoca si noi AGA pentru aprobarea tranzactiei cu Erste

Data publicarii: 22-09-2011 | Bursa

Presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, spune ca va astepta rezultatele de la Adunarile Generale convocate in aceasta saptamana de trei dintre SIF-uri, inainte de a hotari daca va cere si actionarilor societatii pe care o conduce aprobarea tranzactiei cu Erste Group.

SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Oltenia au Adunari Generale Ordinare in aceasta saptamana, convocate la solicitarea unui grup de actionari care cerusera initierea demesurilor pentru listarea BCR. SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania nu au convocat AGA conform solicitarii actionarilor, dar oficialii SIF3 au anuntat ulterior ca vor cere punctul de vedere al actionarilor intr-o AGA din octombrie.  

"Vom hotari si noi intr-o zi sau doua. Sa vedem mai intai rezultatele de la celelalte SIF-uri”, a declarat Cuzman.

Daca actionarii vor cere in Adunarile Generale din aceasta saptamana listarea BCR, tranzactia cu Erste va fi blocata. Cuzman nu crede totusi in acest scenariu.

 "Eu cred ca se va accepta tranzactia cu Erste. Ar fi cea mai mare greseala ca actionarii sa ceara listarea, pentru ca nu ar fi in interesul nimanui”, considera seful SIF1.

Integral in Antena3.ro