Noile solutii de securitate HP TippingPoint identifica si raspund vulnerabilitatilor din aplicatii web

Data publicarii: 22-09-2011 | IT&C

HP anunta o serie de solutii HP TippingPoint noi de securitate a retelei, solutii care protejeaza integritatea si disponibilitatea datelor din companii, oferindu-le, de asemenea, clientilor mai multe informatii despre vulnerabilitatile din aceste aplicatii.

Conform raportului Cyber Security Risks 2011 realizat de HP Digital Vaccine Labs (DVLabs), numarul de atacuri asupra aplicatiilor web inregistrat in prima jumatate a anului a depasit deja numarul total de atacuri identificate in 2009 si este deja cu 65% mai mare decat numarul de atacuri masurate anul trecut.(1)

HP a lansat si versiunea imbunatatita a serviciului HP Tipping Point Web Application Digital Vaccine (WebAppDV) 2.0, ce permite identificarea in timp real a vulnerabilitatilor din aplicatiile web si livrarea de patch-uri virtuale pana in momentul in care poate fi dezvoltata o solutie pentru a le rezolva. Serviciului are la baza HP WebInspect, o scanare de securitate care incorporeaza noua tehnologie adaptiva WAF (Adaptive Web Application Firewall Technology) pentru a proteja de vulnerabilitati toate aplicatiile online comerciale, precum si cele personalizate, cum ar fi site-urile de retail sau cele care permit realizarea de operatiuni bancare online.

Protejarea aplicatiilor web

Multe firewall-uri de retea nu pot face diferenta intre activitatea normala din retea si traficul malitios ce urmareste intreruperea functionarii aplicatiilor web. Pentru a acoperi aceasta scapare din sistemul de protectie al aplicatiilor, filtrele WebAppDV 2.0 sunt implementate alaturi de filtrele traditionale Digital Vaccine in HP TippingPoint Intrusion Prevention System (IPS).

HP TippingPoint IPS are la baza cateva descoperiri unice in industrie realizate de HP DVLabs, care a identificat de peste patru ori mai multe vulnerabilitati decat tot restul solutiilor de pe piata laolalta.(2) Sistemul creeaza update-uri si patch-uri pentru aceste vulnerabilitati si le livreaza clientilor saptamanal sau in orice moment apare o vulnerabilitate.

"Companiile se confrunta constant cu riscurile unor atacuri cibernetice, in special prin prisma aplicatiilor web, ce reprezinta o amenintare atat pentru integritatea datelor, cat si pentru disponibilitatea serviciilor”, a declarat Michael Callahan, director, Product Marketing, Enterprise Security Products, HP. "Ca o componenta esentiala a platformei HP Security Intelligence and Risk Management, noile solutii HP Security TippingPoint consolideaza protectia retelei si a centrului de date, simplificand modul de administrare a securitatii si asigurand continuitatea activitatii.”

Pentru a extinde protectia datelor si aplicatiilor enterprise pentru clienti, HP anunta:

•Protectie avansata si modalitati simplificate de migrare de la solutii IPS open source cu Digital Vaccine Toolkit (DVToolkit) 2.0. Acest software le permite clientilor sa importe filtre IPS personalizate sau open-source, precum Snort, direct catre HP TippingPoint IPS.

• Transparenta mai mare legata de nivelul de securitate al unui mediu IT cu ajutorul solutieii HP TippingPoint Reporting and Archiving, sustinuta prin software Logger. Aceasta solutie reuneste toate evenimentele inregistrate de sistemul de securitate si analizeaza datele obtinute de acestea pentru a crea rapoarte personalizate si a identifica tendinte pentru a sustine cerintele de conformitate.

Securitatea enterprise este un element esential pentru orice companie Instant-On. Intr-o lume permanent conectata, companiile si organizatiile Instant-On integreaza tehnologia in toate initiativele lor pentru a raspunde instant asteptarilor clientilor sau cetatenilor.