Angajatii MDRT vor fi sanctionati cu 10% din salariu daca au venit joi cu masina la serviciu

Data publicarii: 22-09-2011 | Diverse

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a venit joi la munca cu bicicleta, cu ocazia Zilei Europene Fara Masini, si a promis ca ii va sanctiona cu 10% din salariu pe angajatii ministerului care au venit cu masina la serviciu.

"Este Ziua Europeana Fara Masini si noi ne-am inscris in acest program cu toata convingerea. Sper ca nimeni sa nu vina astazi (joi, n.r.) cu masina la minister. Mi se pare ca m-am intalnit cu un secretar de stat la intersectie, dar cred ca a trecut imediat pe langa noi pentru ca stie ca are o sanctiune de 10% din salariu daca astazi circula cineva cu masina, mai ales cu masina institutiei. Sper ca si alte institutii sa ia exemplul nostru si, dupa ce se vor supara putin colegii din ministere, sa inteleaga cat de util si de placut este macar o data pe zi sa folosesti bicicleta", a declarat Udrea.

Aceasta a spus ca timpul parcus cu bicicleta pana la minister este dublu fata de cel parcurs in mod obisnuit cu masina, respectiv 45 de minute fata de 20-25 minute cu masina.

"Nu am o experienta in ce priveste mersul cu bicicleta foarte mare, de aceea mi-a fost un pic greu, dar oamenii ne-au inteles pe drum si ne-au incurajat. Am incercat sa dau urmatorul semnal: bicicleta nu o folosesti doar cand vrei sa faci sport, duminica in parc, ci poate fi chiar un mijloc cu care sa te deplasezi prin oras", a adaugat Udrea, explicand de ce tinuta sa era totusi eleganta.

Ministrul Turismului a mai spus ca daca va continua sa mearga cu bicicleta la minister va ajunge sa poarte si tocuri. 

NewsIn