Romania va adera la un proiect pilot al CE privind incurajarea turismului in extrasezon

Data publicarii: 23-09-2011 | Turism

Romania va adera la un proiect pilot lansat de Comisia Europeana, la care participa mai multe tari si companii din Europa, dar si din America de Sud, de promovare turistica si incurajarea activitatii in extrasezon.

"Sunt foarte bucuros ca doamna ministru Udrea (Elena Udrea, ministrul Turismului, n.r.) a acceptat ca Romania sa participe la un proiect pilot al Uniunii Europene, la care au aderat deja cateva state membre, companii aeriene, turoperatori si organizatii private", a declarat joi Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene si responsabil pentru industrie si antreprenoriat, dupa o intalnire cu oficialul roman.

Proiectul urmareste sa atraga turisti in extrasezon, la preturi mici, dar si sa incurajeze schimbul de turisti intre Europa si America de Sud.

"Comisia Europeana coordoneaza proiectul, care va fi promovat in America de Sud si Europa. Romania va semna aderarea in cateva saptamani, iar printre tarile care au semnat deja se numara Franta, Spania si Italia", a spus Tajani.

El a adaugat ca au aderat la proiect si companii aeriene, printre care British Airways, Lufthansa sau Alitalia.

Integral in Jurnalul.ro