CEC Bank a semnat cu APIA un acord pentru sprijinirea agriculturilor

Data publicarii: 26-09-2011 | Finante-Banci

CEC Bank a incheiat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN S.A. (FGCR), Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Platilor Nationale Directe Complementare (PNDC) cuplate de productie pentru suprafata cultivata cu tutun - Campania 2010.

Valoarea creditului va fi de 80% din suma cuvenita din PNDC 4, denominata in lei la cursul de schimb de 4,2718 lei pentru un euro.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR ce va reprezenta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat.

Costurile practicate de CEC Bank S.A. pentru finantarea acestor clienti sunt:

  • Dobanda: intre 9,4% si 9,9% in functie de clasa de risc in care se incadreaza clientul;
  • Comision de 0,25% din valoarea creditului perceput la acordare
  • Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor in cadrul Platii
  • Nationale Directe Complementare (PNDC).

Prin acordarea acestor finantari, CEC Bank confirma inca o data capacitatea de a fi o banca flexibila, capabila sa-si ajusteze si sa-si adapteze constant produsele si serviciile in functie de evolutia pietei, reusind sa acorde sprijin clientilor care solicita finantare pentru desfasurarea activitatiilor in domeniul agriculturii.

De asemenea, clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute si pe site-ul de Internet al bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.