Ministerul Finantelor a suspendat procedura de selectie a consultantului juridic pentru MTN

Data publicarii: 27-09-2011 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice a decis suspendarea procedurii de selectie a serviciilor de asistenta juridica pentru programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu revizuit (Medium Term Note - MTN), ca urmare a unei contestatii facute de un cabinet de avocatura.

”Prin Decizia nr. 446S/C8/4907 din data de 21.09.2011, pronuntata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, a fost admisa cererea de suspendare a procedurii de selectie depusa de cabinet individual de avocat Craciun Lucian", se arata intr-o informare a Ministerului Finantelor Publice.

Suspendarea se va face pana la solutionarea dosarului de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

Procedura de selectie a serviciilor de asistenta juridica pentru MTN a fost initiata pe 31 august 2011 prin publicarea anuntului de participare pe site-ul institutiei.

MFP a anuntat in iunie ca a demarat un  proces de imbunatatire a programului de titluri pe termen mediu pe piata internationala, astfel incat sa poata fi lansate si emisiuni in dolari, ca urmare a solicitarii venite din partea mai multor fonduri de investitii.

Programul upgradat permite autoritatilor romane sa decida in momentul emiterii, in functie de contextul pietei, si in ce moneda se va face imprumutul, euro sau dolari.

Programul pe care si l-a propus MFP are in vedere pana la doua emisiuni pe an. Astfel, urmatoare emisiune ar putea fi lansata pana la finele acestui an, programul actual avand o tinta de sapte miliarde de euro pana in 2013.

Ministerul Finantelor a emis pe 9 iunie instrumente cu scadenta la cinci ani in valoare de 1,5 miliarde euro pentru un randament de 5,298%.  Fondurile atrase prin emisiunea de titluri pe termen mediu au vizat consolidarea datoriei publice.

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, declara in 10 iunie ca foarte multi investitori au fost interesati daca Romania va emite bonduri denominate in dolari si ca a fost un interes crescut pentru plasamentele in eurobonduri romanesti vandute din partea investitorilor din Europa emergenta. 

NewsIn