Constantin Buzoianu, avizat de comisiile de specialitate pentru functia de presedinte al CSA

Data publicarii: 27-09-2011 | Finante-Banci

Comisiile reunite de buget-finante i-au avizat favorabil, marti, pe Constatin Buzoianu si Coca Constantinescu pentru functiile de presedinte si vicepresedinte in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, procedura fiind contestata de PSD care a acuzat lipsa de cvorum.

Candidatii pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ai CSA au fost audiati inaintea votului. Constantin Buzoianu, propus pentru functia de presedinte al CSA si Coca Constantinescu - pentru functia de vicepresedinte, au intrunit fiecare cate 23 voturi favorabile, exprimate de parlamentarii puterii si un vot "impotriva", al senatorului PSD Iuliu Nosa. 

Candidatura lui Constantin Buzoianu a aparut dupa ce Romeo Comaniciu, sustinut de PDL si avizat saptamana trecuta pentru acest post, si-a retras candidatura. Presedintele Comisiei de buget, Maria Barna, a precizat ca cererea de retragere a lui Comaniciu a sosit la comisie abia marti dimineata.

In cadrul audierilor, social-democratul Iuliu Nosa a subliniat ca sedinta nu se desfasoara conform procedurilor parlamentare in conditiile in care nu este indeplinit cvorumul de sedinta. Presedintele Comisiei, deputatul UNPR Eugenia Barna, a decis insa continuarea lucrarilor.

Totodata, Comisiile de buget-finante i-au audiat si validat pe Vladimir Soare pentru functia de membru CES si pe Dragos Mihalache in Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private.

Toti candidatii vor fi votati in plenul reunit al celor doua Camere, programat sa aiba loc marti, la ora 14.00. 

NewsIn