Parlament: Gheorghe Iancu - noul Avocat al Poporului, Constatin Buzoianu - presedinte CSA

Data publicarii: 28-09-2011 | Finante-Banci

Parlamentarii si-au dat marti votul pentru alegerea noului Avocat al Poporului, a unor consilieri la Curtea de Conturi, a vicepresedintelui CNVM si a presedintelui CSA.

Astefel, prin votul parlamentarilor noul Avocat al Poporului pentru un mandat de cinci ani este Gheorghe Iancu. El a primit 216 voturi "pentru" si 18 "impotriva", in timp ce candidatul sustinut de PSD,  Valer Dorneanu, a primit 13 voturi "pentru" si 221 "impotriva".

In privinta numirii unor consilieri la Curtea de Conturi, prin votul parlamentarilor s-au obtinut urmatoarele rezultate: Carmen Stanescu, consilier de conturi ( voturi "pentru" 228, voturi "contra" 7), Ion Hurzui, consilier de conturi  (voturi "pentru" 233, voturi "contra" 2), Negrea Lucian, consilier de conturi (voturi "pentru" 232, voturi "contra" 3), Aurora  Marta, consilier de conturi  (voturi "pentru" 231, voturi "contra" 4), Lakatos Petru, consilier de conturi,  (voturi "pentru" 231, voturi "contra" 4), Ion Anton, consilier de conturi  si vicepresedinte al Autoritatii de Audit, (voturi "pentru" 232, voturi "contra" 3).

In privinta votului  pentru  numirea unui vicepresedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gavrila Alexe a totalizat 234 de voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Parlamentarii au transat si situatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Astfel, Constantin Buzoianu a fost ales presedinte, cu 230 de voturi "pentru" si 4 "impotriva", in timp ce ca vicepresedinti au fost alesi Cornel Coca Constantinescu (234 voturi "pentru", niciunul impotriva) si Balta Tudor (232 voturi "pentru", 2 "impotriva"). Doru Frunzulica (231 de voturi "pentru", 3 voturi "contra") a fost ales  in functia de membru al Consiliului  de Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

In privinta  numirii unui reprezentant al Parlamentului Romaniei in componenta Consiliului Statistic National, deputatul PDL Gondor Marius a fost ales cu 232 de voturi pentru.

Legat de numirea unui deputat si a unui senator in calitatea de membii ai Comisiei pentru evaluarea activitatii Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, deputatul Iulian Iancu (PSD) a obtinut 223 de voturi "pentru" si 12 "impotriva", iar senatorul Marian Cristinel Bigiu (PNL) a totalizat 224 "pentru" si 11 voturi "contra". 

NewsIn