Arnold (Nexia): Birocratia ar trebui redusa, ia prea mult timp trecerea de la idee la constructie

Data publicarii: 28-09-2011 | Afaceri

Birocratia din Romania ar trebui redusa, sustine directorul executiv al retelei mondiale de consultanta Nexia, Kevin Arnold, el dand ca exemplu sectorul energetic, unde dureaza prea mult trecerea de la idee la constructie.

"Nexia a realizat un studiu referitor la conditiile de pe pietele din Europa Centrala si Europa de Sud-Est din punct de vedere al recomandarilor de a investi in aceste tari. Din perspectiva externa, exista dificultati birocratice care sunt prezente in Romania. Birocratia ar trebuie sa fie redusa. In sectorul energetic ia prea mult trecerea de la idee la constructie. Similar, in sectorul medical noi vedem potential, dar dureaza prea mult efectuarea platilor de la sectorul public la cel privat, respectiv peste 300 de zile. Noi credem ca pot fi facute unele imbunatatiri din punct de vedere al birocratiei, al inconsistentei legislative si al transparentei si coruptiei", a precizat Kevin Arnold.

Totodata, el a declarat ca Romania a inregistrat si unele progrese, fiind mai atractiva decat alte tari din regiune.

"Pe de alta parte, conditiile din Romania sunt mult mai bune decat in alte tari din Europa Centrala si de Sud-Est. A existat o reducere a deficitului bugetar, iar sectorul bancar este solid", a spus Kevin Arnold.

Reteaua internationala de consultanta Nexia International este prezenta in peste 100 de tari, cu 580 de birouri locale, avand peste 20.000 de angajati. 

NewsIn