Bota(PSD) spune ca-n Parlament se vehiculeaza ca s-ar fi dat mita PDL un milion de euro pe sefia CSA

Data publicarii: 28-09-2011 | Politica

Senatorul PSD Sorin Bota a afirmat ca i-a auzit pe colegii parlamentari democrat-liberali vehiculand ca pentru sefia CSA s-ar fi dat mita catre PDL peste un milion de euro, bani adusi in Parlament de Dan Adamescu, intr-o geanta neverificata la filtrul de securitate, din dispozitia lui Ioan Oltean.

"Parlamentarii puteri astazi n-au negat acest lucru, stiu ca s-a vehiculat aceasta informatie saptamana trecuta, marti, cand la Comisia se facea audierea primei propuneri facute de PDL si colegii deputati si senatori PDL prezenti au insistat sa schimbe procedura din comisie, de a se vota cu buletin de vot si nu deschis, tocmai ca nimeni sa nu poata fi acuzat cine a taiat propunerea pentru postul de presedinte, vehiculandu-se ideea ca cel care a fost propus ori a refuzat sa sustina financiar PDL sau a avansat o suma mult prea mica. Iar negociatorii lor au ajuns la o alta solutie, care s-a vazut in urmatoarea zi, ca a aparut de la Brasov", a spus Bota, marti seara, la Realitatea Tv.

El a precizat ca parlamentarii PDL si persoane din jurul CSA au vehiculat ca s-ar fi dat spaga pentru presedintia CSA.

Bota a spus ca a auzit despre o persoana care a intrat in Parlament, fara sa fie controlata, alaturi de Ioan Oltean. "Eu am auzit discutiile intre ei si astazi, in Comisia de la Senat, se faceau glume pe subiectul ca geanta a fost prea mica, la nivel de borseta”, a relatat Bota. "Atata timp cat se vorbeste de acest subiect, eu nu cred ca nu este adevarat”, a adaugat senatorul PSD, mentionand ca se vehiculeaza ca Dan Adamescu ar fi venit la Parlament cu o servieta continand un milion de euro.

In cursul discutiei, Bota a mentionat ca parlamentarii PDL "vorbeau la misto despre licitarea pentru aceasta functie”.

Anterior, Sorin Bota a facut precizari despre situatia sefiei CSA, intr-o interventie la Money Channel. "O gasca din PDL nu a fost de acord, dupa cum se spune spaga data pentru functia respectiva a fost prea mica (…) S-a venit a doua zi cu alta propunere, cu dl Comaniciu care se spune ca sponsorul lui a intrat in acea seara la Parlament, sunt la dispozitie inregistrarile video, persoana respectiva, un om insemnat, cu o geanta pe care Ioan Oltean a dat dispozitie SPP sa nu o controleze. Va ingroziti ce se vehiculeaza ca dimensiune pentru o asemenea functie. Depaseste cu mult cifra de un milion de euro”, a afirmat senatorul PSD.

In schimb, secretarul Comisiei de buget, deputatul PDL Nicolae Bud, a respins categoric aceste acuzatii. "Eu cred ca domnul senator Bota bate rau de tot campii", a sustinut democrat-liberalul, adaugand ca nu a auzit nici macar sa se fi glumit pe acest subiect.

Parlamentarii au transat marti in plen situatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Astfel, Constantin Buzoianu a fost ales presedinte, cu 230 de voturi "pentru" si 4 "impotriva", in timp ce ca vicepresedinti au fost alesi Cornel Coca Constantinescu (234 voturi "pentru", niciunul impotriva) si Balta Tudor (232 voturi "pentru", 2 "impotriva"). Doru Frunzulica (231 de voturi "pentru", 3 voturi "contra") a fost ales  in functia de membru al Consiliului  de Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

NewsIn