Topul cresterilor de salarii in 2011. Cu cat se vor majora salariile din mediul privat in 2012 si care sunt domeniile in care angajatii vor primi mai multi bani

Data publicarii: 28-09-2011 | HR/Cariere

Angajatii la privat au primit in acest an salarii mai mari, in medie, cu 5,1%, potrivit unui studiu realizat de PwC Romania. Cele mai mari cresteri salariale au fost operate in sectorul auto, industrial, iar cele mai mici majorari salariale s-au inregistrat in sectorul de retail si bancar.

"Datele studiului PayWell indica faptul ca firmele din Romania au depasit mentalitatea de supravietuire si de conservare a resurselor din perioada recesiunii si au revenit la un optimism moderat. Cresterea salariala medie efectuata anul acesta se va situa cel mai probabil la acelasi nivel cu rata inflatiei. Se remarca faptul ca sectoarele in care functioneaza contracte colective de munca ce leaga evolutia salariala de nivelul inflatiei in anul anterior, asa cum sunt sectorul industrial si cel de productie auto, au fost cele care au oferit si cele mai mari cresteri salariale in 2011", a precizat Peter de Ruiter, partener, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania, scrie Gandul

Desi cresterea salariala inregistrata in 2011 este peste cea realizata in 2010 (4,3%), nivelul real al majorarii s-a situat sub estimarile de la inceputul anului, atunci cand companiile planificau o crestere salariala medie de 6,8%, se arata in studiului citat.

Sase din 10 firme au bugetat cresteri salariale medii de 6,8% in 2012

Aproape jumatate dintre companiile participante au efectuat deja cresteri salariale, in vreme ce o treime intentioneaza sa efectueze cresteri salariale in perioada de timp ramasa pana la sfarsitul anului. In schimb, 23% dintre companiile participante fie nu intentioneaza sa majoreze salariile, fie nu au luat inca nicio decizie in acest sens.

Pentru 2012, aproape 60% dintre companiile participante la studiul PayWell Romania 2011 au bugetat cresteri salariale, procentul mediu fiind de 6,8%.

Integral in Gandul.info