Broadband mobil pentru Windows 8, mai simplu datorita colaborarii dintre Ericsson si Microsoft

Data publicarii: 29-09-2011 | IT&C

  • Un nou protocol de comunicatii propus de Ericsson cu ajutorul Microsoft simplifica integrarea solutiilor de broadband mobil in notebook-uri si tablete care ruleaza Windows 8
  • Acest protocol raspunde cerintelor utilizatorilor care isi doresc sa se bucure de acces la Internet in orice moment si de oriunde
  • Noua generatie de module de broadband mobil de la Ericsson sustin implementarea acestui protocol pentru Windows 8

Un protocol propus de Ericsson (NASDAQ: ERIC) va ajuta producatorii sa includa solutii de broadband mobil in notebook-uri si tablete. Dezvoltarea acestui protocol reprezinta un efort concertat al industriei in cadrul Forumului de Implementare USB.

Producatorii de dispozitive mobile care vor implementa acest protocol nu vor mai avea nevoie de drivere suplimentare sau de solutii de administrare a conexiunii pentru a face posibil accesul mobil la broadband, deoarece suportul pentru conexiunile broadband va fi inclus direct in sistemului Windows 8. Noua generatie de module de broadband mobil de la Ericsson va sustine acest protocol.

Mats Norin, head of Ericsson Mobile Broadband Modules, a declarat: "Acest protocol deschis de comunicatii ne ajuta sa le propunem producatorilor de notebook-uri si tablete o modalitate mai eficienta de a economisi timp si bani. In acelasi timp, simplificam si experienta utilizatorului final, permitandu-i acestuia sa fie conectat in permanenta la Internet si sa fie mereu la zi cu cele mai noi versiuni ale protocolului, fara sa fie nevoit sa le descarce separat de pe site-urile diferitilor producatori.”

Ericsson a colaborat, de asemenea, cu producatori cunoscuti de microprocesoare precum AMD, Intel, NVIDIA si Texas Instruments. Datorita acestor parteneriate, modulele de broadband mobil ale Ericsson care sustin acest protocol simplifica modalitatile de includere ale conexiunilor de broadband mobil in ecosistemul de PC-uri care ruleaza Windows 8.

Norin a adaugat: "Pe masura ce utilizatorii pot alege dintr-o gama tot mai larga de notebook- uri, netbook-uri, tablete si alte dispozitive mobile, ei asteapta tot mai des sa se poata bucura de acces la Internet in orice moment. Noi credem ca integrarea conectivitatii de Internet in cat mai multe dispozitive va ajuta utilizatorii sa obtina informatiile de care au nevoie atunci cand au nevoie, intr-un mod rapid si foarte simplu.”

Noul protocol va fi inclus in toate modulele Ericsson incepand cu modelele F5321gw, H5321gw si C5621gw, dupa lansarea finala a sistemului Windows 8.