Visa Europe lanseaza serviciile de plati mobile de la persoana la persoana si alertele Visa

Data publicarii: 29-09-2011 | Finante-Banci

Noile servicii de plati mobile sustin bancile in dezvoltarea platilor

Visa Europe, liderul tehnologiei de plati in Europa, anunta lansarea serviciilor de plati mobile de la persoana la persoana (P2P) si alerte Visa, menite sa ajute consumatorii sa-si administreze banii si sa faca plati cu ajutorul telefonului mobil.

Noile servicii ofera bancilor membre Visa Europe instrumentele necesare pentru a raspunde cererii tot mai mare a consumatorilor pentru modalitati de plata rapide, sigure, avantajoase si inovatoare cu telefonul mobil.

"Modul in care platim se schimba, antrenat de adoptarea rapida a noilor tehnologii si de cererea tot mai mare a consumatorilor pentru modalitati de plata mai flexibile. Anuntul de astazi este primul dintr-o serie de lansari de noi produse si servicii pe care Visa Europe le va introduce pe piata in lunile urmatoare, care reflecta schimbarea fundamentala in comportamentul consumatorilor. Observam deja adoptarea timpurie a platilor mobile si, in lunile urmatoare, vom asista la adoptarea la scara larga a tehnologiilor NFC si a serviciilor de comert online, in siguranta deplina, si in cele din urma a noului portofel digital”, a declarat Peter Ayliffe, Chief Executive Visa Europe.

Platile mobile P2P Visa

Serviciul de plati mobile P2P de la Visa permite tuturor utilizatorilor inregistrati sa transfere bani oricarui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil, avand la baza securitatea si expertiza celor mai performante sisteme puse la dispozitie de Visa Europe. Aplicatia face posibila transmiterea cu usurinta a banilor catre o persoana de contact din agenda telefonului mobil, catre un numar de telefon mobil sau la un anumit numar de card Visa - indiferent daca destinatarul este inregistrat sau nu in serviciu.

Avantajele serviciului de plati mobile P2P de la Visa:

Plati mobile foarte usor de facut si convenabile - fie ca este vorba de 10 lei imprumutati unui prieten pentru taxi, un mod mai usor de a imparti nota de plata la restaurant cu prietenii sau de o suma de bani trimisa unui student

  • Nu este nevoie de un cont separat 
  • Acelasi nivel de securitate este caracteristica tuturor tranzactiilor Visa
  • Destinatarii nu trebuie sa fie inregistrati obligatoriu in serviciu pentru a primi o suma de bani

Alerte Visa

Alertele Visa notifica posesorii de carduri Visa in timp real, ori de cate ori cardul lor este folosit pentru a face o achizitie sau pentru a retrage numerar prin intermediul retelei de plata Visa Europe.

Avantajele alertelor Visa:

  • Mod usor si instant de a vedea tranzactiilor de acasa sau din strainatate
  • Mod convenabil de a inregistra platile fara a fi nevoie de pastrarea chitantelor tiparite
  • Protectie impotriva fraudei - consumatorii afla imediat in cazul in care cardul lor a fost utilizat fara aprobarea lor

Serviciile sunt disponibile pentru bancile membre Visa Europe, incepand cu octombrie 2011.

Serviciile de plati mobile P2P si alerte Visa au fost dezvoltate de Visa Europe in parteneriat cu Monitise, fiind primele dintr-o serie de servicii care vor fi disponibile prin parteneriatul anuntat la inceputul acestui an.