Studiul privind concesionarea National Arena a fost respins din nou de consilierii generali

Data publicarii: 29-09-2011 | Diverse

Studiul de oportunitate pentru atribuirea contractului de concesiune a National Arena a fost respins din nou, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in ciuda faptului ca, potrivit primarului general Sorin Oprescu, documentul a fost modificat dupa discutii cu liderii de grup.

La vot, studiul a primit doar 11 voturi pentru. In rest, s-au inregistrat un vot contra si 25 de abtineri, majoritatea acestora din urma de la consilierii PDL. Acestia si-au motivat votul prin faptul ca nu au primit, inainte de sedinta, forma modificata a proiectului de hotarare privind studiul. "Aceasta forma nu a fost disponibila", a subliniat viceprimarul Mircea Raicu, liderul grupului PDL din CGMB.

In studiul de oportunitate se mentioneaza concesionarea National Arena, in urma unei licitatii publice, catre un operator "cu bogata experienta si cu resurse financiare corespunzatoare", cu scopul unei exploatari eficiente, dar si pentru a exonera municipalitatea de "o serie de riscuri inerente, cum ar fi alocarea unor resurse financiare suplimentare pentru demararea activitatilor, a costurilor de mentenanta, a pierderilor operationale in cazul lipsei profitului, a cheltuielilor de promovare etc.".

Edilii vor astfel sa aleaga o firma, din randul celor cu experienta internationala proprie pentru evenimente si arene echivalente, care sa se ocupe de managementul stadionului, urmand ca primaria sa primeasca o redeventa anuala in corelatie permanenta cu profiturile obtinute de concesionar, fara ca valoarea acesteia sa fie mai mica de un anumit plafon valoric, se arata in studiu.

Durata initiala a concesiunii va fi de maximum 49 de ani si va putea fi prelungita cu o perioada de cel mult 24 de ani si sase luni.

In forma lui initiala, studiul a fost respins de CGMB si intr-o sedinta din mai. 

NewsIn