Imtech NV intra in Romania prin achizitia Sapphir si negociaza preluarea unei companii romanesti

Data publicarii: 29-09-2011 | Afaceri



Grupul Imtech NV, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de tehnologie din Europa, cu afaceri de 4,5 miliarde euro in 2010, intra in Romania prin achizitia companiei partenere SAP, Sapphir IT&Managament Consulting GmbH, inclusiv a reprezentantei din Romania.

Imtech NV a preluat Sapphir prin una din companiile sale, ILS ICT Group, redenumita Imtech ICT Austria de la inceputul lui 2011. Sapphir Romania a devenit Imtech ICT Romania pentru a evidentia apartenenta la Imtech ICT Austria si asocierea cu Grupul Imtech. Sapphir Romania este prezenta pe piata romaneasca din 2006.

"Vrem sa ne extindem in Romania, luam in calcul preluarea unei companii romanesti. Cautam astfel un alt partener complementar in Romania. Negociem in acest sens cu trei companii romanesti in vederea preluarii uneia din ele. Speram ca anul viitor sa finalizam achizitia sa. Discutiile cu aceste companii nu pot fi divulgate", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul de solutii de business la Imtech ICT Austria, Robert Poll.

Acesta a precizat totodata ca nu poate da valoarea achizitiei Sapphir de catre Imtech NV.

La randul sau, prezent la eveniment, directorul general al Imtech ICT Romania, Petre Pupaza, a declarat ca societatea si-a planificat triplarea cifrei de afaceri pana in anul 2015, pana la 1,5 milioane euro, "in conditiile unor cresteri organice". Potrivit acestuia, compania avea in 2007 o ficra de afaceri de circa 600.000 euro, care s-a mentinut si in 2008, insa a scazut cu 40% in urmatorii doi ani, din cauza crizei, iar pentru acest an estimeaza afaceri de aproximativ 500.000 euro.

"Pana in 2015, Imtech ICT Romania isi propune sa-si tripleze cifra de afaceri. Pentru atingerea acestui obiectiv, Imtech ICT Romania mizeaza pe implicarea in proiectele internationale ale Grupului Imtech, pe dezvoltarea unei divizii de managed services, precum si pe dezvoltarea unei noi linii de afaceri", a precizat Petre Pupaza.

Potrivit acestuia, daca businessul o va cere, Imtech este dispusa sa deschida si alte birouri in Romania.

Imtech este furnizor independent de servicii de inginerie electrica, IT&C si inginerie mecanica. Imtech NV are peste 27.000 de angajati, 21.000 de clienti si 425 de filiale in Europa. Cifra de afaceri a Imtech NV s-a ridicat anul trecut la 4,5 miliarde euro. Imtech ICT Austria are 290 de angajati in noua locatii: Viena, Linz, Graz, Salzburg, Dornbirn, Koln, Strasbourg, Londra si Bucuresti.

Imtech ICT Romania ofera servicii complete de consultanta pentru sistemele SAP. In prezent, Imtech ICT Romania are 30 de clienti, dintre care 29 de companii private si o institutie de stat, Agentia Spatiala Romana. 

NewsIn