Petrom dezminte o posibila tranzactie cu NIS pentru vanzarea a 130 de benzinarii

Data publicarii: 29-09-2011 | Afaceri

Petrom a dezmintit, joi, informatiile aparute in presa potrivit carora ar negocia pentru vanzarea a 139 benzinarii catre compania sarba NIS, controlata de divizia Gazprom Neft a gigantului rus Gazprom, potrivit unui comunicat al Petrom.

'Compania evalueaza in mod constant performanta benzinariilor din reteaua proprie in vederea optimizarii acesteia', este mentionat in comunicat. 

Conform informatiilor aparute in presa, Petrom, controlata de austriecii de la OMV, ar analiza varianta vanzarii a circa 130 de benzinarii, aproape un sfert din intreaga sa retea de distributie a carburantilor, purtand negocieri in acest scop cu compania sarba NIS. 

Pe piata distributiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operata sub doua branduri, Petrom si OMV. Activitatea din Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing opereaza 546 statii de distributie, dintre care 389 Petrom si 157 OMV. 

Grupul detine, de asemenea, o retea internationala de circa 250 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Sursa: AGERPRES