Basescu: Daca Guvernul nu actioneaza, riscam sa pierdem si potentialii investitori pe care-i avem

Data publicarii: 30-09-2011 | Economie

Presedintele Traian Basescu a atentionat joi Guvernul ca, daca nu actioneaza si e lipsit de curaj, si investitorii interesati sa vina in Romania ar putea renunta.

"Si potentialii investitori pe care ii avem, care in momentul de fata par a fi realitati, fie ca ne referim la cei care vor sa faca prospectiuni in Marea Neagra, sau in teritoriul Romaniei, legate de gaze, de titei, cei care vor sa exploateze aur, argint sau cupru, daca-i vom mai tine mult cu birocratia noastra si cu lipsa de curaj in a ne asuma decizii importante, o sa-i pierdem si pe aceia. E riscul pe care Guvernul, daca nu actioneaza, si-l asuma deliberat si va trebui sa raspunda nu pentru ce a facut, ci pentru ce nu a facut, daca nu va face suficient de rapid", a avertizat el.

Angajatii fabricii Nokia de la Jucu au fost anuntati de conducerea companiei ca fabrica va mai functiona pana la sfarsitul anului si ca oamenii vor fi platiti pana in martie 2012. La finalul sedintei cu conducerea companiei, angajatii au primit cate o hartie prin care sunt anuntati ca vor primi si pachete compensatorii.

"Fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului. Ne asteptam ca veti continua sa fiti angajati ai Nokia si sa fiti platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Veti beneficia de un pachet compensatoriu pe care il vom comunica imediat dupa ce vom finaliza consultarile. Pana la sfarsitul anului, vom continua sa muncim. Pentru aceasta am decis sa asiguram bonusuri suplimentare pentru dumneavoastra, in conditiile in care ne vom atinge standardele de eficienta si de calitate ca si pana acum", se afirma in scrisoarea catre angajati.

De asemenea, conducerea Nokia i-a sfatuit pe angajati cum sa discute cu ziaristii, spunandu-le ca, in cazul in care reporterii vor sa vorbeasca cu ei pot sa o faca, dand raspunsuri legate de sentimentele lor, dar i-a avertizat sa nu impartaseasca informatii confidentiale legate de companie.

Nokia a anuntat, joi, ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori". 

NewsIn