Bursa de Valori din Viena: Centru de date pentru Europa Centrala si de Sud-Est

Data publicarii: 30-09-2011 | Bursa

In ultimii ani, Bursa de Valori din Viena si-a crescut in mod considerabil activitatile de diseminare de date si are in prezent 139 de data vendori. Acestia servesc drept furnizori pentru diseminarea de informatii financiare si cotatii ale actiunilor listate. Bursa din Viena are o pozitie puternica de centru de date, in principal datorita cooperarii sale cu bursele din Europa Centrala si de Sud-Est.

 Reteaua de furnizare de date a Bursei din Viena acopera in prezent toate bursele de valori din cadrul CEESEG (Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga), precum si bursele din Bucuresti, Sarajevo, Banja Luka si, incepand cu acest an, si bursele din Macedonia si Belgrad. In plus, datele de pe bursa de gaze CEGH a Bursei din Viena, bursele de energie EXAA (Energy Exchange Austria) si PXE (Prague Energy Exchange) sunt, de asemenea, diseminate. Cel mai mare avantaj al diseminarii comune de date este ca stimuleaza interesul la nivel international.

 Cooperarea dintre Bursa de Valori din Vienna si Bursa de Valori Bucuresti are cea mai lunga istorie si este un exemplu de cum doua burse - fara nicio preluare sau achizitie - pot lucra si se pot dezvolta impreuna.

  • ·         Cooperarea a inceput in 2005 prin calcularea si diseminarea indicelui ROTX (Romanian Traded Index)
  • ·         In vara lui 2006, Bursa de Valori din Viena a ajutat Bursa de Valori Bucuresti sa dezvolte piata derivatelor in Romania
  • ·         Din decembrie 2006, data vendorii Bursei din Viena pot primi datele Bursei de Valori de la Bucuresti prin intermediul liniilor de date existente
  •  

Acest tip de cooperare ofera Bursei de Valori Bucuresti acces la clientii internationali si la infrastructura tehnica moderna a Bursei de Valori din Viena pentru propria diseminare de date.