Udrea: Proiectele care nu sunt utile trebuie inchise pentru a le putea finanta pe cele profitabile

Data publicarii: 27-10-2011 | Economie

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat joi ca este nevoie de o prioritizare a investitiilor, astfel incat proiectele care nu sunt utile sa fie inchise, iar fondurile mutate spre programele profitabile.

”Prioritizarea programelor in care se investeste este o solutie pentru combaterea crizei economice. Daca ne retragem din alte programe inutile si atragem finantare pentru programe importante, vor fi fonduri.  Este momentul sa facem lucrurile logice si utile.  (...) In Romania sunt 46.000 de proiecte incepute, unele din anii '73-74, de 40 miliarde euro,  pentru care alocam in fiecare an cate un milion lei pentru nu fi inchise santierele, in conditiile ar trebui evident prioritizate aceste investitii si finantate doar cele care isi mai gasesc utilitatea. Restul trebuie inchise si folositi banii in alte proiecte”, a precizat Udrea, in cadrul unui forum pe teme de creditare, organizat la BNR.

Ministrul a adaugat ca din cele 46.000 de proiecte, numai 1.000 sunt ale Guvernului, iar restul sunt ale autoritatilor publice locale.

”Politica ministerului a fost de a nu deschide noi lucrari, ci de a  finaliza investitiile incepute inainte de mandat.  Inca mai traiam cu speranta ca se va termina mai repede criza si vom avea parte de finantare pentru tot ce ne dorim. Ne straduim sa inchidem din programele pe care nu le consideram utile”, a completat ministrul Turismului. 

NewsIn